Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš z pýchavek

2. 11. 2007

Guláš z pýchavek

4 lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 23 menší zelené papriky, 40 dkg mladých pýchavek, sůl, vývar z kostí nebo voda, 1 dl kysané smetany, 1 - 2 lžíce hladké mouky

Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme. Potom přidáme sloupnuté nakrájené pýchavky, osolíme , zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a krátce podusíme. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.